Selecteer een pagina

Ondanks dat ik toch echt meer van de zomer houd, geniet ik ook volop van deze koude dagen. 

Deze dagen sta ik vroeg op, rol mijn mat uit en doe mijn yoga practice – mild, zacht, vloeiend en verwarmend. Ik verzorg mijn droge huid met voedende olie, masseer mijn hele lijf ermee.

Ik ontbijt met verwarmende havermoutpap en maak veel soepjes (zoals deze). 
Tussen het voorbereiden van mijn workshops door coach ik, schrijf ik en werk ik aan de online lessen die ik bij Ekhart Yoga geef. 

Ook maak ik lange wandelingen in het bos, waar ik op dit moment bijna niemand tegenkom. Heerlijk vind ik dat: de stilte, het geknisper van mijn voeten op de bevroren aarde, de rust, de leegte. 
Misschien nog wel lekkerder vind ik het om daarna thuis te komen en met warme wangen en mijn kat June op de bank te kruipen – met een flinke kop warme chocolademelk erbij. 

Ik maak mijn chocolademelk zonder zuivel en ook zonder suiker – daar wordt mijn lijf blij van. Op extra koude dagen maak ik ‘m wat pittiger, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen ‘m mild te houden. In dat geval laat je de cayennepeper achterwege. 

1½ cups gekookt water
4 dadels
1 – 2 eetlepels amandel- of cashewpasta (als je 2 eetlepels gebruikt wordt de chocolademelk extra romig)
1 eetlepel raw cacao poeder
1/4 theelepel vanille
1/4 theelepel kaneel
snufje cayennepeper (optioneel)

Meng alle ingrediënten in een (hittebestendige!) blender tot een romig geheel. 
Heb je geen hittebestendige blender? Maak de chocolademelk dan met koud water en warm het vervolgens op in een steelpannetje. 

Schenk de warme chocolademelk in je favoriete mok en kruip met een goed boek en een dekentje op de bank.