Selecteer een pagina

Over mij

EN OVER WAT IK deed, DOE EN WAAROM

Hoi, ik ben Irina. Ik inspireer en begeleid prachtige mensen om nog beter voor zichzelf te zorgen – zodat ook zij vol passie, liefde en overvloed kunnen leven.

 

Zelfzorg, zelfliefde en authenticiteit werden al op jonge leeftijd belangrijke thema’s voor me. Ik ben erin gedoken, heb ze uitgeplozen, heb ermee gespeeld en heb ze me steeds meer eigen gemaakt. Ik heb voeding, yoga en ayurveda eraan verbonden en ik ben mijn passie voor deze thema’s gaan delen met anderen. Dat doe ik sinds 2005. Als schrijver, als yogadocent en als coach. Een-op-een en voor groepen.

Zelfzorg, zelfliefde en authenticiteit

Een stressvolle jeugd, ernstige gezondheidsklachten, de dood van mijn ouders, meerdere vriendinnen en mijn katten. Dankzij uiteenlopende uitdagingen in mijn leven heb ik al vroeg geleerd hoe belangrijk het is om goed voor mezelf te zorgen. Juist door dit topprioriteit te maken, voel ik me (veer)krachtig, ook in tijden waarin de bodem onder mijn voeten lijkt te verdwijnen. Die veerkracht, zelfliefde en zelfzorg gun ik jou ook. Dat is waarom ik alles wat ik geleerd heb, ben gaan delen.

Yoga

Voor mij is yoga een way of life. Yoga helpt me door te ademen in lastige of pijnlijke situaties. Yoga helpt me om mijn leven vorm te geven op een manier die bij mij past. Het helpt me te kiezen voor datgene waar mijn hart echt naar verlangt. Ik had al een paar jaar een dagelijkse yoga practice, maar merkte pas echt hoe essentieel het voor mij was toen mijn moeder en ik elkaar – op mijn 24e verjaardag – voor de laatste keer omhelsden. Haar dood zorgde ervoor dat ik een andere richting insloeg. Ik besloot mijn hart te volgen en me als ondernemer vol op yoga en ayurveda te richten.

Van yoga tot ayurveda en cycli

Ik volgde zes verschillende yogadocentenopleidingen (hatha, vinyasa, yin, restorative, ashtanga en anusara), verdiepte me uitgebreid in tantra en mythes, volgde opleidingen in ayurveda, kruidengeneeskunde, voeding en lichaamsgerichte coaching. Ik behaalde mijn vegan chef diploma en leerde masseren en coachen. Omdat ik al vroeg met menstruatieklachten (endometriose) kampte en te maken kreeg met een genetisch bepaalde en hormoongerelateerde vorm van kanker, verdiepte ik me ook in alles wat met cycli en het vrouwelijk lichaam te maken heeft.

  • Hormonen
  • Sensualiteit en seksualiteit
  • Natuurlijk zwanger worden
  • Menopauzeklachten op natuurlijke manier verhelpen
  • Voor- en nadelen van de verschillende vormen van anticonceptie
  • Ayurveda, voeding en kruidenleer voor vrouwen

In 2013 werd het voor mij tijd een eigen yogastudio te openen. Ik vond een geweldige locatie met een prachtige tuin en opende mijn studio op een zonnige zomerdag. Al vanaf dag één was de studio een succes, met een wachtlijst voor alle lessen die ik er gaf.

Vier jaar later voelde ik, nadat mijn vader – op mijn 35e verjaardag – overleed, dat het tijd werd de studio te sluiten. Ondanks het succes en ondanks mijn liefde voor het lesgeven in de studio. Het werd tijd om te focussen op mijn schrijven, events, holistische coaching en lichaamsgerichte coaching.

Authenticity is a collection of choices that we have to make every day. It’s about the choice to show up and be real. The choice to be honest. The choice to let our true selves be seen.

Brené Brown