Over mij

En over wat ik doe en waarom ik dat doe

Dat wat ik deel komt uit mijn hart.

In alles wat ik doe probeer ik zo dicht mogelijk bij mezelf te blijven.
Dit zorgt ervoor dat ik me voortdurend blijf ontwikkelen, maar ook dat ik met passie en liefde mijn kennis kan delen – of dat nou door de boeken is die ik schreef, de sessies die ik geef of de workshops, retreats en trainingen die ik aanbied.

Over Irina

Zelfzorg, zelfliefde en authenticiteit werden al op jonge leeftijd belangrijke thema’s voor me.

Ik ben volop in deze thema’s gedoken, heb ze uitgeplozen, heb ermee gespeeld en heb ze me steeds meer eigen gemaakt. Ik heb onderzocht welke rol voeding hierin speelt, ik heb yoga en ayurveda hier aan verbonden en ik ben mijn passie voor deze thema’s uiteindelijk gaan delen met anderen.

Ayurveda

Toen ik ayurveda voor het eerst ontdekte, vond ik dat deze leer onnodig ingewikkeld uitgelegd werd.

Sindsdien ben ik me steeds verder in deze levensfilosofie gaan verdiepen. Ik houd van er van om ayurveda toegankelijk, helder en haalbaar te maken. Dat is dus ook precies wat ik in mijn sessies, workshops, retreats en trainingen doe.

Yoga

Voor mij is yoga a way of life. Yoga hielp me door te ademen in veel lastige of pijnlijke situaties, zoals toen mijn ouders overleden. Yoga hielp me ook te kiezen voor datgene waar mijn hart echt naar verlangt, het hielp me om mijn leven vorm te geven op een manier die bij mij past.

Het beoefenen van yoga brengt niet alleen vreugde, tevredenheid, een soepele geest, een flexibel lichaam, rust en energie. Het zorgt er voor dat je steeds beter voor jezelf gaat zorgen, ‘nee’ leert te zeggen en te kiezen voor jezelf.
Dat is niet altijd makkelijk of gezellig. Sterker nog, meestal is dit proces oncomfortabel, ongemakkelijk en confronterend. Om echt authentiek te leven moet je jezelf namelijk helemaal onder ogen komen, inclusief alles wat je liever niet zou zien, alles waar je liever weg van zou rennen.

Ik geef je heel graag de begeleiding die zo belangrijk is in dit proces.
Zo kun je zacht blijven naar jezelf, je angsten onder ogen zien en kiezen voor dat wat in je leeft.

Authenticity is a collection of choices that we have to make every day. It’s about the choice to show up and be real. The choice to be honest. The choice to let our true selves be seen.

Brené Brown