Hoi! Ik ben Irina.

En ik begeleid en inspireer prachtige vrouwen nog beter
voor zichzelf te zorgen – zodat ook zij vol passie, liefde
en overvloed kunnen leven.

Dankzij uiteenlopende uitdagingen in mijn leven, rangerend van een stressvolle jeugd tot aan ernstige gezondheidsklachten en de dood van mijn ouders, meerdere vriendinnen en mijn katten, heb ik al vroeg geleerd hoe belangrijk het is om goed voor mezelf te zorgen.

Juist door van zelfzorg en zelfliefde een prioriteit te maken voelde ik me (veer)krachtig, ook in tijden waarin de bodem onder mijn voeten leek te verdwijnen. Die veerkracht, zelfliefde en zelfzorg gun ik jou ook. En dat is waarom ik alles wat ik geleerd heb ben gaan delen.

Ik had al een paar jaar een dagelijkse yogabeoefening, maar merkte pas echt hoe essentieel het voor mij was om de tijd te nemen me met mezelf te verbinden toen mijn moeder en ik elkaar op mijn 24e verjaardag voor de laatste keer omhelsden. Haar dood zorgde ervoor dat ik een andere richting in sloeg. In plaats van in loondienst te blijven werken, besloot ik mijn hart te volgen en werd ik ondernemer.

Ik volgde vijf verschillende yogadocentenopleidingen (hatha, vinyasa, yin, ashtanga en Anusara), verdiepte me uitgebreid in tantra en mythen, ik volgde opleidingen in Ayurveda, kruidengeneeskunde, voeding en lichaamsgericht werk. Ik leerde masseren, coachen en behaalde mijn vegan chef diploma.
Ik reisde de hele wereld over en las alles wat los en vast zat om te leren over zelfzorg, zelfliefde en zelfredzaamheid. Ik heb onwijs veel geleerd – en heb de meest waardevolle elementen gehaald uit alles wat ik geleerd heb. Die pareltjes deel ik sinds 2006 met veel passie.

Omdat ik al vroeg met menstruatieklachten (PCOS, hevige krampen, PMS) en van mijn 30e tot mijn 33e met het laatste voorstadium van een genetisch bepaalde en hormoon gerelateerde vorm van kanker te maken had, heb ik me uitgebreid verdiept in alles wat met cycli en het vrouwelijk lichaam te maken heeft.

Ik heb hormoontrainingen gevolgd, een jade-ei opleiding afgerond, verschillende specialisaties in Ayurveda, voeding en kruidenleer voor vrouwen gevolgd en ik heb opleidingen gevolgd over natuurlijk zwanger worden. Ook heb ik veel geleerd over de menopauze en hoe klachten in deze periode op een natuurlijke manier te verhelpen zijn.
Ik heb veel geleerd over de voor- en nadelen van de verschillende vormen van anticonceptie. Sinds mijn 21e pas ik zelf een natuurlijke anticonceptiemethode toe. Dit brengt me veel – op deze manier houd ik contact met mijn lijf en leer steeds meer over hoe het met mijn gezondheid gaat en wat ik zelf kan doen om nog beter in mijn vel te zitten.

Mij heeft het inslaan van deze natuurlijke weg heel veel gebracht: ik heb mijn cyclus terug en wanneer ik menstrueer val ik niet meer flauw, geef ik niet meer over en hoef ik niet meer vanwege menstruatiekrampen drie volle dagen op bed te liggen.
Alles wat ik geleerd heb over de cyclus ben ik gaan delen. In eerste instantie deed ik dat door workshops voor vrouwen te geven, niet veel later ben ik individueel gaan coachen en sinds een paar jaar organiseer ik retreats speciaal voor vrouwen.

 

Na jaren in verschillende yogastudio’s gewerkt te hebben werd het voor mij tijd een eigen yogastudio te openen. Dit deed ik in Velp, vlakbij Arnhem. Ik vond een geweldige locatie met een prachtige tuin en opende de studio op een zonnige zomerdag. Al vanaf dag één was de studio een succes, met een wachtlijst voor alle lessen die ik er gaf.

In de jaren voorafgaand aan het openen van mijn studio had ik nog veel mooie werkzaamheden naast het geven van mijn lessen opgepakt. Zo ben ik online lessen gaan verzorgen bij Ekhart Yoga, schreef en publiceerde ik twee yogische kookboeken, ben ik gaan schrijven voor het Nederlandse en Franse Yoga Magazine en het Tijdschrift voor Yoga, schreef ik voor de Yogagenda en gaf ik ontzettend veel workshops en retreats in binnen- en buitenland.

Toen mijn vader op mijn 35e verjaardag overleed, voelde ik dat het tijd werd de studio te sluiten – ondanks het succes van de studio en ondanks mijn liefde voor het lesgeven in de studio.
Het werd tijd om mijn overige werkzaamheden door te laten gaan en me daarnaast nog meer te richten op het coachen van vrouwen.

Al jaren doe ik datgene waar mijn hart naar verlangt. Ik doe datgene waar ik blij van word en passie voor voel, maar ook dat wat me de gelegenheid geeft om in alle opzichten het beste voor mezelf te zorgen en daardoor ook uit mezelf en anderen te halen.

Als mensen me vroegen wat ik doe, wist ik lang niet wat ik moest antwoorden. Meestal zei ik dat ik één op één werk, maar dat ik ook yogalessen geef. En dat ik twee boeken schreef en publiceerde, dat ik voor het Yoga Magazine schrijf, voor het Tijdschrift voor Yoga en voor de Yogagenda. Of ik vertelde over de online lessen die ik geef. De workshops. De retreats. De yogastudio die ik runde. De Ayurvedische consulten die ik geef en de vrouwen die ik begeleid.

Inmiddels kan ik kort en bondig antwoorden: ik begeleid en inspireer prachtige vrouwen nog beter voor zichzelf te zorgen. Zodat ook zij vol passie, liefde en overvloed kunnen leven.

Is er iets wat je wilt vragen?

Dat mag.

Mail me gerust.
Ik neem zo gauw mogelijk contact met je op.

bekend van: