Holistic Coaching

Een totaal aanpak om je veerkracht te hervinden

Holistic Coaching is meer dan een oplossing bedenken voor je problemen. Het leert je oprecht te luisteren naar jezelf.

Zelfzorg, zelfliefde en zelfredzaamheid – dit zijn de thema’s waar we tijdens de Holistic Coaching sessies steeds bij terugkeren.
Door te werken met deze thema’s leer je steeds beter te voelen wat jij echt nodig hebt, leer je je grenzen te voelen en aan te geven en leer je te doen wat je eigenlijk altijd al wilde.

Rouw & verlies

Als je dat wat je dierbaar is verliest, kan het aanvoelen alsof er een storm op zee is en jij je er middenin bevindt, zonder iets om je aan vast te houden.

Slapeloze nachten krijg je er van, of juist het gevoel dat je niets anders meer kunt dan slapen. Je spijsvertering raakt in de war, je mond wordt droog en je ogen branden. Iets in je buik maakt steeds weer salto’s en ergens in je lijf wil iets trillen of bibberen, voortdurend. Je wordt gek van alle goedbedoelde adviezen en woorden van mensen die – laten we eerlijk zijn – er eigenlijk niets van begrijpen. Want hoe lief ze ook zijn, ze voelen niet wat jij nu voelt.

Misschien is je verlies vers en groots, misschien is het al ouder maar blijft het op de achtergrond aanwezig, altijd in je schaduw.

Ik weet hoe verlies voelt. En ik weet ook dat ik je alle steun kan geven die je nu nodig hebt.

Burn-out

Je hebt zo veel gegeven. Je kunt super goed voor anderen zorgen en doet dat ook met liefde. Je houdt al tijden alle ballen in de lucht en iedereen kijkt er met bewondering naar. Je vindt dat je alles zelf kan – en stiekem denk je dat je alles altijd alleen móét doen, want niemand doet dat wat jij doet zo perfect als jij. Of je wilt anderen niet opzadelen met jouw werk, dus doe je het om die reden allemaal zelf.

Dat doorrennen geen oplossing is, daar kom je steeds meer achter. Of misschien ben je er al achter gekomen en ligt een burn-out niet meer op de loer, maar heb je ‘m al gekregen of zelfs al gehad.

Het is nu echt tijd om dat wat je aan anderen geeft aan jezelf te gaan geven. Liefde, tijd, aandacht en rust. Ik begeleid je graag op je weg naar een relaxter leven, waarin zelfzorg een steeds vanzelfsprekender deel wordt.

Mooncycle

Iedere maand weer heb je last van buikkrampen. Of van PMS, maandelijks terugkerende nachtmerries, hoofdpijn, moodswings of pijnlijke borsten. Je hebt hormonale anticonceptie of pijnstillers gekregen voor je klachten – die misschien zijn gediagnostiseerd als PCOS of dysmenorroe. Maar het liefst wil je de oorzaak van je klachten aanpakken. En dan ook nog graag op een natuurlijke manier, met voeding, leefstijl en eventueel kruiden.

Uit eigen ervaring weet ik hoeveel impact menstruatieklachten, hormonale anticonceptie en ook subfertiliteit op je leven hebben. Om die reden coach ik dan ook al jaren vrouwen naar betere cycli en een soepele (peri)menopauze, begeleid ik vrouwen met een kinderwens en juist de vrouwen die een natuurlijk alternatief voor hormonale anticonceptie zoeken.

When you come out of the storm, you won’t be the same person who walked in. That’s what this storm’s all about.

Haruki Murakami