Selecteer een pagina

Anderhalf jaar geleden reisde ik met mijn man door het Zuidoosten van Amerika. We reden door warme en stoffige staten terwijl we naar de Hackensaw Boys luisterden.

Gisteravond luisterden we weer naar de Hackensaw Boys. Dit keer niet op cd, maar live. Op een koude en donkere avond in Hengelo.
Tegen elkaar aangedrukt in het warme zaaltje voelde het heel even alsof we ons weer in Amerika bevonden. Zeker als ik m’n ogen dicht deed en de alcoholwalm van de mensen om me heen negeerde.

Waarschijnlijk stond ik daardoor vanochtend op met een verlangen naar American Pancakes. Niet dat ik die in Amerika gegeten heb. Mijn ontbijt bestond daar uit verse smoothies, granola en gemberthee.
Anyway, hier zijn ze, mijn easy peasy banaankokospannenkoekjes:

2 eetlepels chiazaad
8 eetlepels lauwwarm water
2 eetlepels kokosbloesemsuiker
½ theelepel kaneel
¼ theelepel nootmuskaat
1 cup speltmeel
½ cup kokosmeel
½ eetlepel wijnsteenzuur bakpoeder
2 cups rijstkokosmelk
2 bananen
¼ cup kokossnippers

Laat het chiazaad ongeveer tien minuten in het water weken. Er ontstaat een dikke gel. Meng hier de kokosbloesemsuiker doorheen. Voeg vervolgens de overige ingrediënten, behalve de bananen en kokossnippers, toe. Meng alles tot een glad beslag.
Verhit een goede koekenpan (waarvan je weet dat er niet snel eten in aanbakt) met daarin een beetje kokosolie. Schep steeds drie lepels beslag in de pan, om kleine, stevige pannenkoekjes te maken. Bak ze aan beide kanten bruin en leg ze op een bord. Ga door met bakken tot het beslag op is.
Verdeel de pannenkoeken over twee (of drie) borden. Beleg met plakjes banaan en bestrooi met de kokossnippers. Schenk hier eventueel nog wat ahornsiroop of agavesiroop overheen.
Serve with a smile.